Καστρινή Μιχαέλα

Καστρινή Μιχαέλα

  • Position: Ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια, Ομαδική Aναλύτρια
  • Experience:
  • Location:
  • Email: info@mihaelakastrinipsychotherapy.gr
  • Phone: 698 79 95 309

Review Psychologist

Βιογραφικό

Η Μιχαέλα Καστρινή είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια. Ολοκλήρωσε τις βασικές της σπουδές στην ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ύστερα συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην κλινική ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Leiden της Ολλανδίας. Η θεραπευτική προσέγγιση που ακολουθεί είναι η ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία, με ειδίκευση στην ομαδική ανάλυση την οποία ολοκλήρωσε στον Ελληνικό Οργανισμό Ψυχοθεραπείας και Παιδείας στην Ομαδική Ανάλυση (ΗΟΡΕ in GΑ). Έχει ακόμα ολοκληρώσει σπουδές στην κλινική ψυχοπαθολογία και στην ειδική αγωγή στην εκπαίδευση.

Από το 2015 ως και σήμερα έχει εργαστεί σε αρκετές δομές ψυχικής υγείας αποκτώντας ευρεία επαγγελματική εμπειρία. Αρχικά, τόσο σε ψυχιατρικό πλαίσιο όσο και σε κοινοτικά πλαίσια αναλαμβάνοντας την υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και μαθητών στην σχολική κοινότητα. Παράλληλα, στο παρελθόν έχει συνεργαστεί εθελοντικά με αρκετούς φορείς ψυχικής υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ., Ε.Π.Ι.Ψ.Υ. και άλλους).

Στην Ε.ΨΥ.ΘΕ. συντονίζει τις θεραπευτικές ομάδες εκπαιδευόμενων. Σύμφωνα με το ομαδικοαναλυτικό μοντέλο ψυχοθεραπείας, η αλληλεπίδραση, το καθρέφτισμα και τα δυναμικά των σχέσεων των μελών είναι σημαντικά και η ομάδα προσεγγίζεται ως «όλον».