Καπρουσιούτης Κωνσταντίνος

Καπρουσιούτης Κωνσταντίνος

  • Position:
  • Experience:
  • Location:
  • Email:
  • Phone: 6934013083

Review Psychologist

Βιογραφικό

Ο Κωνσταντίνος Καπρουσιούτης ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στο Tμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (B.Sc) το 2011. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές ολοκληρώνοντας με επιτυχία το μεταπτυχιακό πρόγραμμα (MSc) στη Συνθετική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία από το Πανεπιστήμιο του Derby, όπου το ενδιαφέρον του επικεντρώθηκε ερευνητικά στην «Παχυσαρκία και Ψυχοθεραπεία: Η εμπειρία των Θεραπευτών». Ακόμη, ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα (MSc) στη Σχολική Ψυχολογία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, όπου το επιστημονικό του ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην αξιολόγηση, διάγνωση και υποστήριξη του μαθητικού πληθυσμού. Επιπλέον, έχει κάνει σπουδές στην Κλινική Ψυχοπαθολογία (Αιγινήτειο Νοσοκομείο) καθώς και στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας). Συμμετείχε με παρουσιάσεις σε συνέδρια ψυχολογίας και ψυχιατρικής και τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ψυχοθεραπεία-παχυσαρκία, στην συμβουλευτική γονέων, στην διαταραχή άγχους αποχωρισμού και στην διάγνωση και υποστήριξη αναπτυξιακών διαταραχών σε παιδιά.

Ως ψυχολόγος έχει εργαστεί στο ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) αναλαμβάνοντας την έναρξη και τη λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου Καλύμνου, παρέχοντας υπηρεσίας συμβουλευτικής, κινητοποίησης και θεραπείας άμεσα εξαρτημένων (παράνομες και νόμιμες εξαρτήσεις) και οικογένειας, καθώς και τη διοργάνωση και εισήγηση Σχολών Γονέων. Ακόμη, έχει εργαστεί στον ΔΟΜ (Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης) παρέχοντας συμβουλευτική και υποστήριξη σε ασυνόδευτους ανήλικους. Επίσης, έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στο πεδίο της αξιολόγησης, διάγνωσης και υποστήριξης του μαθητικού πληθυσμού και της συμβουλευτικής γονέων.

Στην ΕΨΥΘΕ ως εξωτερικός Συνεργάτης διδάσκει κάποια μαθήματα Συμβουλευτικής Ψυχολογίας.

Διατηρεί το προσωπικό του γραφείο στην Αθήνα και τη Λάρισα παρέχοντας υπηρεσίες  ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής γονέων.