Σουμάκη Ευγενία

Σουμάκη Ευγενία

  • Position: Παιδοψυχίατρος, Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια, Υπεύθυνη Κλινικής Εποπτείας
  • Experience:
  • Location:
  • Email: esoumaki@epsythe.gr
  • Phone:

Βιογραφικό

Η  Τζένη Σουμάκη είναι παιδοψυχίατρος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ψυχαναλύτρια της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας. Έχει εργαστεί ως Παιδοψυχίατρος σε διάφορες υπηρεσίες -μεταξύ άλλων στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής , Υπεύθυνη της Ιατροπαιδαγωγικής Υπηρεσίας Πειραιά, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγ. Σοφία», στον Θεραπευτικό Ξενώνα Εφήβων IRIS της ΕΨΥΠΕ .Έχει επίσης εργαστεί ως Επόπτρια της Διεπιστημονικής Ομάδας στο Πολυδύναμο Κέντρο Καλλιθέας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής, στην Ιατροπαιδαγωγική Υπηρεσία των Δήμων Μεγάρων και Κορυδαλλού, στη Στέγη Εφήβων των Παιδικών Χωριών SOS, στις Παιδοψυχιατρικές Υπηρεσίες των Κινητών Μονάδων Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ & επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Ανάσα. Έχει σημαντική εκπαιδευτική, ερευνητική και συγγραφική δραστηριότητα.

Σήμερα είναι γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας και Μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και από τον Σεπτέμβριο του 2012 Επιστημονικά Υπεύθυνη του Ιδρύματος Ερευνών για το παιδί (Δοξιάδη).

Στην ΕΨΥΘΕ είναι εξωτερική συνεργάτης, Καθηγήτρια Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας, επόπτρια τόσο στο θεραπευτικό όσο και στο εκπαιδευτικό τομέα.