Κυριακόπουλος Αλέξανδρος

Κυριακόπουλος Αλέξανδρος

  • Position:
  • Experience:
  • Location:
  • Email:
  • Phone:

Βιογραφικό

Ο Δρ Αλέξανδρος Κυριακόπουλος αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Teesside το 2003 με πτυχίο Ψυχολογίας (Hons). Στο ίδιο Πανεπιστήμιο απέκτησε το 2005 το μεταπτυχιακό του και το 2009 έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορα στην Συμβουλευτική Ψυχολογία.

Είναι εγγεγραμμένος στο Συμβούλιο Επαγγελμάτων Υγείας και Φροντίδας (Health & Care Professions Council) από το 2009 ως Εφαρμοσμένος Ψυχολόγος ενώ επίσης είναι  μέλος του Τμήματος Συμβουλευτικής Ψυχολογίας στη Βρετανική Ψυχολογική Εταιρεία.

Έχει εργαστεί τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια περίθαλψη στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Ελλάδα σε ποικίλους κλινικούς χώρους. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του έχει εργαστεί θεραπευτικά με ένα ευρύ φάσμα κλινικών παρουσιάσεων, συμπεριλαμβανομένων: αγχωδών διαταραχών, διαταραχών της διάθεσης, ψυχωτικών διαταραχών, διαταραχών της προσωπικότητας, γενικών και ειδικών μαθησιακών δυσκολιών, διαταραχών κατάχρησης ουσιών και αυτισμό.

Επί του παρόντος, εργάζεται με ως Επικεφαλής Προγράμματος (Διευθυντής) για το Διδακτορικό στην Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Teesside. Διδάσκει σε διάφορες ενότητες, συμπεριλαμβανομένης της ψυχοπαθολογίας, της συνθετικής ψυχοθεραπείας και της μεθοδολογίας έρευνας. Επιβλέπει διδακτορικές διατριβές. Στην ΕΨΥΘΕ είναι επόπτης, υπεύθυνος στον τομέα Ψυχολογικής Έρευνας καθώς επίσης και εξωτερικός εξεταστής των αποφοίτων στη Συνθετική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία.