Λουκάς Ζαχαριάς

Λουκάς Ζαχαριάς

  • Position: Ψυχολόγος, Συνθετικός Ψυχοθεραπευτής NLP Practitioner , Υπεύθυνος Πρακτικής Άσκησης και Program Leader στο πρόγραμμα Κλινικής Υπνοθεραπείας
  • Experience:
  • Location:
  • Email: Lzacharias@epsythe.gr
  • Phone:

Βιογραφικό

Ο Ζαχαριάς Λουκάς-Ίαν Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και του Βρετανικού Συλλόγου Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας (BACP). Πραγματοποίησε τις προπτυχιακές του σπουδές του στην Σκωτία, στο πανεπιστήμιο Edinburgh Napier University από όπου και απέκτησε το πτυχίο ψυχολογίας το 2012. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Σκωτία εκπαιδεύτηκε στο μοντέλο κινητοποιητικής συνέντευξης και μετέπειτα στην Υπνοθεραπεία και τον Νευρογλωσσικό προγραμματισμό. Συνέχισε τις σπουδές του σε ακαδημαϊκό επίπεδο, ολοκληρώνοντας με επιτυχία μεταπτυχιακό πρόγραμμα (MSc) στη Συνθετική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία από το πανεπιστήμιο του Derby.

Ως ψυχολόγος έχει εργαστεί σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, με αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα. Επίσης ,έχει εργαστεί ως ερευνητής σε προγράμματα, χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συνεργάζεται ιδιωτικά με ιδρύματα που παρέχουν ψυχολογική στήριξη σε παιδιά και εφήβους με κινητικές και ψυχιατρικές παθήσεις. Επιπρόσθετα, είναι συνεργάτης ξενοδοχειακού ομίλου της Κέρκυρας , όπου εργάζεται ως σύμβουλος της ομάδας ανθρώπινου δυναμικού.

Στην ΕΨΥΘΕ είναι επιστημονικός Υπεύθυνος της κινητής μονάδας ψυχικής υγείας , Υπεύθυνος Πρακτικής Άσκησης των εκπαιδευόμενων και Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος (PL) στην Εκπαίδευση Κλινικής Υπνοθεραπείας.

Διατηρεί το προσωπικό του γραφείο στο κέντρο της Αθήνας όπου προσφέρει συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.