logoG 

 

 

 

Επικοινωνήστε τώρα

Αίτημα 
Όνομα/Name 
email 
Τηλέφωνο/Phone 
Περιγραφή 
    

Δήμητρα Κολώνια Rossi

kolonia

Η Δήμητρα Κολώνια Rossi γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Σπούδασε Ψυχολογία με μεταπτυχιακές σπουδές στη Κλινική Ψυχολογία από το πανεπιστήμιο Indianapolis. Έχει εκπαιδευτεί στην οικογενειακή και γνωσιακή συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία, στη σεξουαλική αγωγή , τη διάγνωση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών και τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Θεραπευτικά ακολουθεί την εκλεκτική προσέγγιση σε ατομικές ή ομαδικές συνεδρίες. Η Κολώνια Rossi ειδικεύεται σε ομάδες γονέων και παιδιών. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε συνέδρια αλλά και επιστημονικά περιοδικά όπου και συνεργάζεται τακτικά. Τέλος είναι μέλος του Αμερικάνικου και του Ευρωπαικού Συλλόγου Ψυχολόγων έγκριτο μέλος στην Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής όπου και υπήρξε μέλος του ΔΣ και υπεύθυνη έγκρισης μελών επι σειρά ετών.

Ευγενία Σουμάκη

soumaki

Η κυρία Ευγενία Σουμάκη είναι παιδοψυχίατρος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ψυχαναλύτρια της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας. Έχει εργαστεί ως Παιδοψυχίατρος σε διάφορες υπηρεσίες -μεταξύ άλλων στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής , Υπεύθυνη της Ιατροπαιδαγωγικής Υπηρεσίας Πειραιά, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγ. Σοφία», στον Θεραπευτικό Ξενώνα Εφήβων IRIS της ΕΨΥΠΕ .Έχει επίσης εργαστεί ως Επόπτρια της Διεπιστημονικής Ομάδαςστο Πολυδύναμο Κέντρο Καλλιθέας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής, στην Ιατροπαιδαγωγική Υπηρεσία των Δήμων Μεγάρων και Κορυδαλλού, στη Στέγη Εφήβων των Παιδικών Χωριών SOS, στις Παιδοψυχιατρικές Υπηρεσίες των Κινητών Μονάδων Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ & επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Ανάσα. Έχει σημαντική εκπαιδευτική, ερευνητική και συγγραφική δραστηριότητα.

Σήμερα είναι γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας και Μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και από τον Σεπτέμβριο του 2012 Επιστημονικά Υπεύθυνη του Ιδρύματος Ερευνών για το παιδί (Δοξιάδη).

Στην ΕΨΥΘΕ ειναι εξωτερική συνεργάτης επόπτρια τόσο στο θεραπευτικό όσο και στο εκπαιδευτικό τομέα.

Λευκαδίτη Ευσταθία

leukaditi

H Λευκαδίτη Ευσταθία ,είναι Κοινωνική Λειτουργός, πιστοποίημένη Οικογενειακή/Συστημική Θεραπεύτρια από την EFTA ( European Family Therapy Association) της οποίας είναι πλέον έγκριτο μέλος από το 2013. Η κα Λευκαδίτη πήρε την ανωτέρω πιστοποίηση έπειτα από την τετραετή φοίτηση στην Εταιρεία Συστημικής Θεραπείας και παρέμβασης σε άτομα, οικογένειες και ευρύτερα συστήματα. Έχει πολυετή πείρα στην εκπαίδευση Συστημικών θεραπευτών σε επιστημονικές εταιρείες εκπαίδευσης οικογενειακών θεραπευτών. Επιπρόσθετα, είναι κάτοχος του Professional Certificate in Clinical Counselling and Counselling Skills of Nottingham Trent University. Ακόμη είναι ενταγμένη στο Εισαγωγικό Μητρώο Στελεχών Σ.Υ.Υ. του Ε.Κ.Ε.Π.Ι.Σ. με εμπειρία στα άτομα με αναπηρίες και σε άτομα με ψυχικές ασθένειες που διαβιούν εκτός ιδρυμάτων (Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης). Έχει πιστοποίηση από το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εκπαιδευτών-Συντονιστών «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ. Σχολές Γονέων ΜΑΡΙΑΣ ΧΟΥΡΔΑΚΗ (1962-2009)». Τέλος είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Ιατρικής.

 

Τζένη Σπηλιωτοπούλου

spiliotopoulou

Η Τζένη Σπηλιωτοπούλου είναι πιστοποιημένη ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια. Απέκτησε το BSc Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο London Metropolitan στην Αγγλία. Ολοκλήρωσε το Master of Science (MSc) στη Λογικοθυμική & Γνωσιακή - Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στο Goldsmiths College, University of London, υπό την καθοδήγηση του Pr. Windy Dryden, ψυχοθεραπευτή, εκπαιδευτή και επόπτη διεθνούς αναγνώρισης.

Με τους συνεργάτες της, υπήρξε πρωτοπόρος στη Βρετανία στην ίδρυση και ενσωμάτωση Γνωσιακής - Συμπεριφορικής Κλινικής σε Ιατρείο Γενικής Ιατρικής (GP Surgery) (Ιατρική Εφημερίδα "Pulse", Ιούνιος 2004, Τεύχος64, Νο 24). Σε συνεργασία με το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS), η κλινική παρείχε στους συμβεβλημένους κύκλο βραχείας ψυχοθεραπείας. Σε αυτό το πλαίσιο άσκησε εκτεταμένα βραχύχρονη ψυχοθεραπεία για ψυχολογικές διαταραχές όπως κρίσεις πανικού, άγχος, θυμός, κατάθλιψη, χαμηλή αυτοεκτίμηση, διαπροσωπικά προβλήματα.

Δραστηριοποιήθηκε ψυχοθεραπευτικά με εφήβους και ενήλικες σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές ψυχικής υγείας στο Λονδίνο παρέχοντας βραχύχρονη και μακρόχρονη θεραπεία για ένα ευρύ φάσμα ψυχολογικών και ψυχιατρικών προβλημάτων. Συγκεκριμένα, εργάστηκε για μεγάλη χρονική περίοδο σε κλειστή θεραπευτική κοινότητα εστιάζοντας με θεραπευτικές παρεμβάσεις, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, στην αντιμετώπιση χρόνιων κλινικών θεμάτων, όπως διαταραχές προσωπικότητας και σχιζοφρένεια. Επιπλέον εργάστηκε εκτενώς με πάσχοντες από Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή (ΙΨΔ) και Σωματοδυσμορφική Διαταραχή (ΣΔΔ) για το Κέντρο Ιδεοψυχαναγκαστικών Διαταραχών (OCD Centre) στη Belgravia του Λονδίνου.

Από το 2008 δραστηριοποιείται στην Αθήνα, εκπαιδεύοντας και εποπτεύοντας ψυχολόγους/ψυχοθεραπευτές στη συγκεκριμένη θεραπευτική προσέγγιση.
Παράλληλα, διοργανώνει σεμινάρια που απευθύνονται σε ειδικούς ψυχικής υγείας και μη. Έχει σχεδιάσει, οργανώνει και υλοποιεί τα προγράμματα "Δεξιότητες Συμβουλευτικής βάσει της Λογικοθυμικής & Γνωσιακής - Συμπεριφορικής προσέγγισης " και το πρόγραμμα "Συναισθηματικές & Συμπεριφορικές Τεχνικές για Αποτελεσματική Γονεϊκή Φροντίδα".

Την παρούσα περίοδο διδάσκει στο HellenicAmericanUniversityκαι εργάζεται ψυχοθεραπευτικά στο ιδιωτικό της γραφείο στο Κεφαλάρι, παρέχοντας εκπαιδεύσεις, εποπτείες, καθώς και ομαδική, ατομική και θεραπεία ζεύγους για ποικίλα ψυχολογικά και συναισθηματικά προβλήματα. Εξειδικεύεται στην θεραπεία αγχωδών και ιδεοψυχαναγκαστικών διαταραχών και στην παροχή του ψυχοθεραπευτικού "Εντατικού Προγράμματος Αντιμετώπισης ΙΨΔ". Στην ΕΨΥΘΕ είναι επιστημονική υπεύθυνη του τομέα της Λογικοθυμικής & Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής Ψυχοθεραπείας.

ees1                                                    logoEpsythe2                                                             logo-big

Copyright © 2009. All Rights Reserved.
powered by eNTERSolutions